Close
Waarom Hoofdzaak Nana kiest voor het Britse merk Tabitha James Kraan

Waarom Hoofdzaak Nana kiest voor het Britse merk Tabitha James Kraan

Als haarvriendelijke en natuurlijke kapster werk ik met pure haarverzorgingsproducten. Als ik een nieuw merk of een nieuwe lijn in mijn kapsalon breng, dan is dat na grondige inspectie en afweging. De gecertificeerde organische haarverzorging heeft de Nana-test doorstaan en krijgt nu een plaats in Hoofdzaak Nana.

Tabitha James Kraan: dat is het nieuwe merk sinds 2021 bij Hoofdzaak Nana. Als je me al langer volgt dan weet je dat ik nooit ‘zomaar’ nieuwe merken opneem in mijn webshop en  kapsalon. Ik onderwerp alle producten en hun ingrediënten aan een grondige keuring. 

Aanvulling op het gamma van Mash Newen
Tabitha’s lijn met vochtinbrengende haarverzorgingsproducten verdient echt de goedkeuring van Hoofdzaak Nana. Het is een mooie aanvulling op de Mas Newen-haarproducten die vooral zorgen voor meer proteïne – heel belangrijk, zeker voor krulhaar.
Zoals je kunt lezen in deze blog is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken voor gezond haar. Volgens je haartype heeft de enepersoon meer vocht nodig en iemand met krulhaar of haar dat splitst meer proteïne.
Lees waarom ik de Mas Newen probiotische shampoo, conditioner en bodywash aanraad in dit blogartikel.

Wie is Tabitha?
Tabitha James is een Engelse dame die getrouwd is met een Nederlander – vandaar ‘Kraan’ als toevoeging aan de merknaam. Haar missie is om de wereld te laten zien hoe eenvoudig, effectief en fijn het is om een natuurlijk en biologisch leven te leiden. Haar organische kapsalon in Cotswold was bij opening enig in zijn soort. Intussen werkt Tabitha al dertig jaar met haar en trekt ze de kaart van organische en natuurlijke, professionele haarverzorging.

Tabitha’s haarverzorging
Tabitha James Kraan is ook de naam van gecertificeerd organische haarverzorging die meerdere prijzen heeft gewonnen, gecreëerd door de Britse haargoeroe sinds 1999.

Tabitha’s lijn met biologische en professionele Tabitha James Kraan-producten is officieel gelanceerd in 2015. De producten onderscheiden zich door hun hoge gehalte aan gecertificeerde biologische ingrediënten die het haar voeden en de planeet niet schaden. De flessen waarin de haarproducten zich bevinden zijn trouwens gemaakt van 100% post-consumer gerecycled plastic.Een deel van de verpakking bestaat uit aluminium: een materiaal dat oneindig recycleerbaar is. Dus qua duurzaamheid zit dat ook goed. 


Tabitha’s principes
Voor gezond haar zijn drie principes belangrijk volgens Tabitha: een goede oliebalans, een correcte reiniging en voldoende vocht. Alle Tabitha James Kraan-haarverzorgingsproducten zijn samengesteld met drie principes in het achterhoofd: de oliebalans herstellen, op een milde manier reinigen en de vochtbalans herstellen. 
Vooral de vochtinbrengende eigenschappen gaven de doorslag om dit Britse merk in het assortiment van Hoofdzaak Nana op te nemen. De meeste haarproblemen worden veroorzaakt doordat vocht uit het haar is verwijderd. De Tabitha-producten bouwen laagjes op (‘moisture layering’) voor gezonder haar.


5x Tabitha James Kraan in de webshop
Deze vijf Tabitha James Kraan-haarverzorgingsproducten vind je nu ook in onze webshop.


1. Clean Shampoo

Tabitha J. Kraan’s Clean Shampoo is een gecertificeerde biologische shampoo die onderscheiden is met awards. Deze shampoo is speciaal ontwikkeld om het haar te ontgiften van zware producten en toxines. De shampoo is geschikt voor alle haartypes en heeft een rijk, zacht schuim. 
De Clean Shampoo is geparfumeerd met biologische etherische oliën van roos, patchouli, ylang ylang, cederhout en neroli en verrijkt met organische extracten van rozemarijn, paardenstaart en goudsbloem.
In de webshop van Hoofdzaak Nana kun je je geur kiezen: Amber Rose of Golden Citrus.


2. Organic Dry Shampoo

Tabitha’s droogshampoo – zowel beschikbaar voor licht als donker haar – is een spray die past in de handtas(15g of 75g) en waarmee je je haar op een natuurlijke manier reinigt tussen twee wasbeurten door. Het beste is om één tot twee keer per week je haar met shampoo of een haarreiniger te wassen. Droogshampoo gebruik je dan op de dagen ertussen. 
De droge shampoo van Tabitha James Kraan bevat een mix van therapeutische plantaardige ingrediënten. De ingrediënten houden de olieproductie in balans en kalmeren de hoofdhuid. Voor het parfum heeft Tabithagekozen voor een ontspannende mix van gecertificeerde essentiële oliën zoals roos, geranium en mirre.

3. Hair Cleanser

Deze haarreiniger van Tabitha James Kraan vervangt shampoo. Het product reinigt het haar en de hoofdhuid natuurlijk en grondig zonder chemisch reinigingsmiddelen. Bovendien verzacht het de hoofdhuid en brengt die weer in balans, is het geschikt bij overmatige talgproductie en werkt de haarreiniger ontstekingsremmend, schimmelwerend en hydraterend.
Tabitha’s haarreiniger bevat gecertificeerde biologische haver, arganolie , kokosolie , rozenbottelolie en aloë Vera. Daarnaast zijn er nog essentiële oliën van roos , patchouli, neroli , kamille en ylang ylang. 
In de Hoofdzaak Nana-webshop kies je welke geur (Amber Rose of Golden Citrus) en welk formaat (60ml, 165ml, 500ml) je het liefste hebt. 

4. Clean Conditioner

Tabitha’s Clean Conditioner is een diep hydraterende crème om je haar langer glad en glanzend te houden. Gebruik deze conditioner bij voorkeur nadat je je haar hebt gewassen met Tabitah’s Clean Shampoo. Breng de conditioner aan op gewassen, nat haar vanaf de midden haarlengtes tot de uiteinden van het haar. Laat twee tot vijf minuten inwerken vooraleer je haar te spoelen en te stylen. 
Tabitha’s Clean Conditioner is een gecertificeerde biologisch haarverzorgingsproduct dat prijzen heeft gewonnen. Kies in de webshop van Hoofdzaak Nana je favoriete geur: Amber Rose of Golden Citrus.

5. Organic 4 in 1 Conditioner

Dit haarverzorgingsproduct van Tabitha James Kraan is een vochtinbrengende ‘wonderconditioner’. Deze multifunctionele haarconditioner brengt op vier manieren droog haar weer in balans. Het werkt als een traditionele conditioner, een voedende hoofdhuidcrèmevoor de droge of schilferende hoofdhuid, een leave-in conditioner en als stylingsproduct om krullen glad te maken, de structuur te verbeteren en volume en textuur toe te voegen. Vier-in-één dus. 
Bekijk in de webshop van Hoofdzaak Nana welke vele positieve effecten deze vier-in-één conditioner heeft op je haar en hoofdhuid.