Close
Vernieuwingen in Hoofdzaak Nana waar jouw haar blij mee zal zijn

Vernieuwingen in Hoofdzaak Nana waar jouw haar blij mee zal zijn

Een moderne kapper gaat mee met de tijd. Er zijn altijd wel nieuwe producten, merken en cursussen om ervoor te zorgen dat de beleving in het salon en de verzorging van huid en haar nog beter wordt. Toen ik door de lockdown niet kon werken IN mijn kapsalon heb ik daarom AAN mijn kapsalon gewerkt. Ontdek in dit blogartikel wat er nu anders is. 

Hoofdzaak Nana is een kapsalon dat het allerbeste voor heeft met de mens, de omgeving en het milieu. Altijd denk ik na hoe ik mijn salon nog duurzamer en beter kan maken. 

Geen chemische producten
Hoe minder synthetische en scheikundige producten in de kapperszaak, des te beter. Ik ben er fier op dat door de afvoerbuizen van Hoofdzaak Nana geen chemische vloeistoffen meer lopen. 
Om schoon te maken maak ik gebruik van Wipe&Clean: een biologisch reinigingsmiddel op basis van zogenoemde Effectieve Micro-organismen (EM). De micro-organismen houden het kapsalon op een eenvoudige manier natuurlijk schoon. Het inzetten van deze microscopisch kleine bacteriën, gisten en schimmels uit de natuur is een technologie ontwikkeld door Professor Teruo Higa, verbonden aan de Universiteit van Okinawa (Japan). 

Natuurlijke ingrediënten
Voor de haarverzorgingen gebruik ik uitsluitend 100% natuurlijke producten. Haarkleuringen, shampoos, conditioners: alles is volledig natuurlijk. Alleen de stylingproducten zijn nog niet volledig 100% natuurlijk maar ik blijf zoeken tot ik een goed natuurlijk alternatief vind. 
Door te kiezen voor plantaardige en natuurlijke haarverzorgingsproducten ban ik ook agressieve reinigers (zoals SLS) en siliconen uit mijn kapsalon. Zowat alle shampoos van de meest bekende merken bestaan grotendeels uit agressieve reinigers en siliconen. (zie blog “zit er silicone in je shampoo”) Kijk maar eens naar de ingrediëntenlijst en oordeel zelf. 


Bijleren over haaruitval
Van het zoeken naar en uittesten van nieuwe, natuurlijke haarverzorgingsmerken heb ik mijn tweede natuur gemaakt. Ook nieuwe merken van haarkleuringen probeer ik uit. Allemaal om iedereen advies op maat en alle haartypes de beste aanpak te kunnen geven.
Ik zweer bij natuurlijke producten voor het haar, de hoofdhuid en ons milieu. Recent heb ik nog enkele opleidingen gevolgd in Nederland – onder andere bij de autoriteit op vlak van haarvriendelijke kapperscursussen, Annie Kok – waardoor ik nog meer overtuigd ben van het belang van natuurlijke producten. Zo volgde ik een cursus over hoe je op een haarvriendelijke manier omgaat met haarproblemen (zoals haaruitval) en hoofdhuidproblemen als gevolg van Covid-19 en de coronastress. Die kennis gebruik ik nu om nog beter te kunnen inspelen op individuele haar- en hoofdhuidproblemen en advies op maat te kunnen geven. 

Nieuw, veelbelovend merk
Heb je krulhaar? Dan zal je blij zijn om te horen dat ik een nieuwe gel in het assortiment heb. Speciaal voor krullenbollen. En met Tabitha James Kraan heb ik een nieuw 100% natuurlijk merk in mijn kapsalon en in mijn webshop. Over deze haarverzorgingslijn die zorgt voor extra hydratatie ben ik heel enthousiast. Daarom heb ik er hier een apart blogartikel over geschreven.

Nieuw salonmateriaal 
Behalve nieuwe merken en nieuwe kennis om je nog beter te helpen aan een gezonde en haarvriendelijke verzorging voor haar en hoofdhuid heb ik ook geïnvesteerd in salonmateriaal: waterbesparende sproeiknoppen, een haardroger voor krulhaar en een CO2-meter. 

Waterbesparende sproeikoppen
Misschien merk je het niet direct op maar de kranen op de wasbakken in mijn kapsalon zijn nu uitgerust met betere sproeikoppen. Daardoor gebruik ik minder water en dat is dan weer goed nieuws voor het milieu natuurlijk. 

Styling met effect
Wat je wellicht wel zal opmerken – zeker als je gekruld haar hebt – is mijn nieuwe professionele haardroger van Dyson. De haardroger ziet er mooi uit maar er is vooral een intelligente warmteregeling, een akoestische motorafstelling en een technologie voor snel drogen, precisiestyling en ongelooflijk mooi krullend drogen. Ik ben heel blij met mijn nieuwe aanwinst en ik denk veel klanten met mij. 

Gezonde binnenlucht
Tot slot, ook nieuw in je favoriete kapsalon in de Rijselstraat 50 in Ieper: een CO2-meter. Groothandels voor kapperszaken zetten nu luchtzuiveringstoestellen in de kijker, maar bij Hoofdzaak Nana is dat helemaal niet nodig. De lucht in het kapsalon moet niet gezuiverd worden van amoniak of haarspraydampen om de eenvoudige reden dat ik geen chemische haarverzorgingsproducten gebruik. Regelmatig het kapsalon verluchten en de aanschaf van een CO2-meter zijn jouw garantie op een veilig en gezond binnenluchtklimaat tijdens je kappersbezoek. 


Kortom:
Hoofdzaak Nana is volledig uitgerust voor de beste en meest natuurlijke haar- en hoofdhuidverzorging. Alle kennis, ervaring en uitrusting is daarvoor aanwezig. Kom de haarvriendelijke aanpak zelf eens ervaren. Wedden dat je het nooit meer anders wilt?