Close
Hoe je de juiste haar- en huidverzorgingsproducten kiest – en daardoor ook het milieu helpt

Hoe je de juiste haar- en huidverzorgingsproducten kiest – en daardoor ook het milieu helpt

Het aanbod haar- en huidverzorgingsproducten is immens. De schappen in supermarkten bezorgen veel mensen keuzestress. Misschien heb jij ook al meerdere merken en producten uitgetest. Maar blijf je zoeken naar de haarvriendelijke shampoo, conditioner en bodywash die je haar en huid echt revitaliseert zonder te irriteren of schade te veroorzaken. Herken je dat? Lees dan snel verder.

Heel veel merken en verzorgingsproducten beloven je wapperende haren, een blinkende haardos en zachte lokken. Maar in de praktijk valt dat vies tegen. Droog en futloos haar. Je lijkt wel elke dag een ‘bad hairday’ te hebben. Om nog maar te zwijgen van build up.

Build-up is een haarprobleem waarbij resten haarproducten (shampoo, conditioner, stylingproducten, wax…) een laag op je haar vormen. Je hebt het misschien niet meteen in de gaten maar build-up is wel schadelijk voor je haar en hoofdhuid. De celvernieuwing kan stoppen en je haar uitvallen. Dat wil je uiteraard niet. 

Kijk naar de ingrediënten
Hoe kies je nu de juiste haar- en huidverzorgingsproducten die écht goed zijn voor jou? Die geen jeuk, irritatie of allergische reactie veroorzaken? En die ook niet schadelijk zijn voor het milieu? Door te kijken naar de ingrediëntenlijst van de flessen en verpakkingen in je badkamer en in het winkelrek. Idealiter mogen er alleen natuurlijke en plantaardige ingrediënten in voorkomen. Er zijn veel haar- en huidverzorgingproducten die beweren dat ze natuurlijk of plantaardig zijn, maar die dat niet echt zijn. 

Mas Newen
Jaren geleden al heb ik er mijn missie van gemaakt om op zoek te gaan naar echt pure producten die goed zijn voor mens en milieu. Ik ben dan ook heel enthousiast over Mas Newen: pure producten voor haar- en huidverzorging in een duurzame verpakking. Mas Newen heeft een lijn van probiotische shampoo, conditioner en bodywash. Alle producten zijn gefermenteerd en handgemaakt zijn. Daardoor kan er onderling kleurverschil optreden en bevatten sommige flessen sediment maar dat doet niets af aan de kwaliteit van de inhoud.


Reinigende wasnoten
De lemongrass shampoo van Mas Newen reinigt, beschermt, revitaliseert en verzorgt. Het is een ‘levende’ shampoo vol nutriënten, essentiële oliën en enzymen. Nooit meer last van jeuk of irritatie want deze shampoo bevat alleen de 7 beste natuurlijke ingrediënten: natuurlijk bronwater, zeepnoot, makrut limoen, Indiaas laurierblad, Indiase rozenappel, Thaise ananas en essentiële olie van limoengras. Door de extracten van wild-geoogste zeepnoten voelt je haar dik en veerkrachtig aan. De verfrissende essentiële olie van citroengras versterkt je haarzakjes. Het Indiaas laurierblad houdt je hoofdhuid gezond. Enzymen activeren alle componenten.
Het is de puurste shampoo die ik in mijn jarenlange zoektocht tegenkwam. Ook de verpakking is milieuvriendelijk want volledig gerecycleerd. En als je wil laat je je lege fles nadien gewoon weer bijvullen bij Hoofdzaak Nana.
Conditioner als vitaminebom
De conditioner van MasNewen is een puur, plantaardig en probiotisch haarverzorgingsproduct op basis van natuurlijk bronwater, zeepnoot, makrut limoen, Indiaas laurierblad, Indiase rozenappel, Thaise ananas en rijstzemelen. Het is een vitaminebom voor elke hoofdhuid. Het Indiaas laurierblad verzorgt je hoofdhuid en temt droog en opstandig haar. De extracten van rijstzemelen geven je haar extra volume. Onmisbaar in je badkamer dus. Is je conditioner leeg? Dan kun je je fles laten bijvullen bij Hoofdzaak Nana.

Pure bodywash
En dan is er nog de Mas Newen bodywash: zoet, kruidig en bijzonder huidvriendelijk. De Mas Newen bodywash bevat geen palmolie, parabenen, sulfaat, petroleum, SLS/SLES, pesticiden, synthetische parfum of bewaarmiddelen.
Wat krijg je wél? Natuurlijk bronwater, zeepnoot, makrut limoen, Indiaas laurierblad, Indiase rozenappel, Indiase kruisbes, Thaise ananas en natuurlijk: kaneel.
Ook deze gefermenteerde en handgemaakte bodywash krijg je in een volledig gerecycleerde plastic fles. Navullingen zijn mogelijk in de Rijselstraat 50 in Ieper.

Overtuig vooral jezelf
Probeer de producten van Mas Newen uit. Je vindt ze hier in onze webshop en bij Hoofdzaak Nana in Ieper.