Close
Het is groen en het prikt niet… brandnetelpoeder

Het is groen en het prikt niet… brandnetelpoeder

Brandnetel is een natuurlijke haarversteviger die rijk is aan mineralen (zoals ijzer, silicium en calcium) en aan vitamine AC en K. Daardoor draagt de brandnetel bij aan steviger haar. Maar de prikkende plant helpt ook tegen haaruitval, vermindert roos en de antioxidanten van brandnetel beschermen beschadigd haar en de hoofdhuid. 

Als je Hoofdzaak Nana al langer volgt, dan weet je het wel: alles wat je op je haar en hoofdhuid doet neemt je lichaam op. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor haar- en verzorgingsproducten die echt goed zijn voor jou. Brandnetel (urtica) is zo’n puur ingrediënt met vele voordelen voor je haar en hoofdhuid. 


Veelzijdig kruid

‘Een toverplant’ zo omschrijft men de brandnetel al vele honderden jaren. Zelfs Hippocrates wist al dat de brandnetel geneeskrachtige eigenschappen heeft. Brandnetel is rijk aan mineraalzouten, vitamines (A, B2,B5,B9, C en K) en spoorelementen waaronder silicium, kalium, zwavel, zink, ijzer en calcium.  

Ook nu nog is de brandnetel – die groeit op grond die rijk is aan stikstof of fosfaten – in de volksgeneeskunde een geneesmiddel. Brandnetel vermindert ontstekingen en huidproblemen, werkt antioxiderend en is een uitstekend detoxmiddel. Brandnetel – of een extract ervan – gebruikte men al heel lang tegen kwalen zoals reuma, jicht en zenuwpijn. In zowat alle huishoudens gebruikte men vroeger brandnetels. Men maakte er bijvoorbeeld soep van. En uit de stengels van de brandnetel kon men een vezel winnen die men gebruikte om er neteldoek van te maken. 


Je haar is erop gebrand

Brandnetel is een heilzaam kruid voor je haar. Brandnetel gebruiken is een van de oudste manieren om haarverlies tegen te gaan. Maar het helpt niet alleen om haaruitval te bestrijden maar het stimuleert de haargroei ook. De silicia en zwavel uit de brandnetelbladeren helpen om het haar glanzender en gezonder te maken. Door de zuiverende werking van brandnetel is het kruid ook heel geschikt bij vettig haar doordat er overtollig talg wordt geproduceerd. Bovendien is brandnetel heel goed om roos te voorkomen en is het heel effectief bij eczeem en psoriasis. 
Heel veel positieve effecten voor het haar en de hoofdhuid dus en daarom is brandnetel een van de favoriete kruiden in kapsalon Hoofdzaak Nana in Ieper. 


Gedroogde brandnetel prikt niet

Je kan natuurlijk verse brandnetel plukken maar dan riskeer je wel jeuk en een branderig gevoel. Slimmer is het om te kiezen voor gedroogde brandnetel of brandnetel in poedervorm. Gedroogde brandnetelbladeren prikken niet meer. In de webshop van Hoofdzaak Nana vind je 100% pure en biologische plantenpoeder van brandnetel: een aanrader voor de verzorging van elk haartype. 


Hoe brandnetelpoeder gebruiken?

Wat kun je doen met brandnetelpoeder voor je haar en je hoofdhuid? Veel. Zo kan je er een sterke thee van trekken en die gebruiken als basis voor een natuurlijke haarlotion. 
Gedroogde brandnetelpoeder kun je ook bij je haarklei voegen voor een extra zuiverend effect. Haarklei verwijdert eventuele siliconen rond het haar, zorgt ervoor dat de hechting met een haarkleuring beter is en zorgt voor een diepe reiniging. Af en toe een haarkleibehandeling doen is geen overbodige luxe voor je haar en hoofdhuid. Door plantenpoeder aan je haarklei toe te voegen maak je de verzorging alleen maar beter. Een goede verhouding is twee delen klei met twee delen plantenpoeder volgens je haartype, haarprobleem of huid. Voeg nog de juiste etherische olie voor jouw haar en hoofdhuid toe en je hebt een heel goede haarverzorging op maat. 

Brandnetelpoeder kun je ook gebruiken voor een bijzonder haarmasker. Gebruik hiervoor drie eetlepels plantenpoeders die je overgiet met warm water. Voeg een koffielepel haarolie toe, zoals een  olie van Hoofdzaak Nana of en etherische olie

aangepast aan je haar en huidtype. Breng dat haarmasker aan op de haarwortel en lengtes van je haar. Laat het brandnetelhaarmasker twintig minuten inwerken. Spoel het daarna uit en was na met een van de plantaardige shampoos van Hoofdzaak Nana.

Gun je haar een kruidige opkikker. Klik hier om je 100% zuivere brandnetelpoeder te bestellen voor een gezonde en glanzende haardos.