Close
Een mooiere coupe dankzij kamille

Een mooiere coupe dankzij kamille

Een betere haargroei, sterkere haarwortels , het haar laten oplichten en doen glanzen, wondjes aan de hoofdhuid genezen…: kamille kan er allemaal voor zorgen. De werkzame krachten van kamille zijn al heel lang bekend. Daarom gebruiken we bij kapsalon Hoofdzaak Nana graag kamille. Maar weet je ook hoe je bij je thuis kamille kunt inzetten voor je dagelijkse haarverzorging? 


Nuttig voor alles

Kruiden zijn natuurlijke therapeutische helpers voor een gezonde haargroei en hoofdhuid. Zeker kamille. De kamillebloemetjes zien er niet alleen mooi uit en hebben niet alleen een aangename geur maar ze zijn ook heel krachtig. Echte kamille (matricaria chamomille ) is een van de populairste bloemen voor natuurlijke huidverzorging, aromatherapie, cosmetica en gezondheid. De Duitse kamille noemt men ook wel eens ‘alles zutraut’ wat je kunt vertalen als ‘nuttig voor alles’. Dat mag je letterlijk nemen. Al eeuwen lang gebruikt men kamille voor heel veel zaken. Kamille is dan ook het moederkruid binnen de natuurgeneeskunde. Het zou een van de negen heilige kruiden zijn die de godheid Wodan aan de wereld gaf. 


Weldadig en wondhelend

Hoe dan ook: kamille is een weldaad voor je haar en hoofdhuid. Echte kamille (Matricaria chamomille) heeft een geneeskrachtige werking, zit boordevol antioxidanten en is een ontstekingsremmer en wondheler. Kamille helpt bij huidirritatie en oppervlakkige wondjes, is rustgevend voor de overgevoelige huid, is aangewezen bij mensen met droge huid, eczeem, psoriasis. Ook bij roos heeft kamille al zijn meerwaarde bewezen. 

Men teelt de echte kamille omwille van de geneeskrachtige eigenschappen van de gedroogde bloemhoofdjes. Die bloemhoofdjes bevatten een etherische olie die men onder andere gebruikt in zeep. 


Gedroogde kamille

Kamille bloeit van mei tot september. Geen zin of tijd om iedere keer op zoek te gaan naar verse kamille? Gelukkig bestaat er ook gedroogde kamille of – nog praktischer – kamillepoeder. Kies dan wel voor kamillepoeder van uitstekende kwaliteit. 
Bij Hoofdzaak Nana gebruiken we echte 100% kamille in poedervorm. Dat maakt het gemakkelijk om te gebruiken. Zo laat kamillepoeder zich makkelijk mengen met klei. Het kamillepoeder is ook te gebruiken voor een krachtig kruidenwater. 


Kamillewater

Kamillewater is heel nuttig bij kroeshaar, pluishaar of gespleten punten. 
Hoe zorg je zelf voor een kamillewater? Maak een sterke thee van kamille en laat die een nachtje trekken. De volgende dag heb je dan een geelkleurige thee. Die kun je aanbrengen op je gezicht voor een kalmerend effect, gebruik je als een ontstekingsremmer bij puistjes of acné of om littekens de voorkomen. Ook lichte ouderdomsvlekjes ga je ermee te lijf. 
Als je de kamilledrank in een verstuiver doet kun je die gebruik om op je haar te sprayen. Je kan die gebruiken om je haar helderder te maken of op te lichten. Voor het beste effect is het wel nodig om dat regelmatig te doen. 
Kamillethee kun je ook gebruiken voor je kruidenbehandeling of om je haar glans te geven, of om te gebruiken bij kroezend of pluizig haar of bij gespleten haarpunten. Als je kiest voor gedroogd kamillepoeder maak je het jezelf gemakkelijk.

Kamilleklei

Bovendien laat kamillepoeder zich heel eenvoudig mengen met je haarklei. Voor een krachtige en lekker geurende kamilleklei gebruik je twee delen klei en twee delen plantenpoeders. Als je wil kun je kamillepoeder ook mengen met andere plantenpoeder (zoals brandnetelpoeder) om er een haarmasker van te maken. Een goed recept daarvoor is: drie lepels plantenpoeder aangepast aan je haartype, warm water plus aan je haar of hoofdhuid aangepaste etherische olie en of haarolie van Hoofdzaak Nana. Meng alles en breng het aan op je haar en hoofdhuid. Laat alles twintig minuten rusten. Spoel de plantenmengeling af. Was nog eens na met een pure plantaardige shampoo van Hoofdzaak Nana. 


Kortom

Je ziet: kamille is een krachtige aanvulling voor je dagelijkse haar- en hoofdhuidverzorging. In de webshop van Hoofdzaak Nana (LINK) vind je 100% pure, biologische kamille in poedervorm. Zo kun je ze snel en eenvoudig mengen met klei of gebruiken in een kruidenwater. We vullen de papieren zakjes voor jou op maat: 50g, 100g of 200g poeder. 

Ervaar de weldaden van echte kamille voor je haar en hoofdhuid bij je thuis. Bestel hier je 100% biologische kamillepoeder.