Close
Coronaveilig naar de kapper? Dat kan prima

Coronaveilig naar de kapper? Dat kan prima

Coronacoupes, doe-het-zelfkapsels en ‘Coiffeuse Mama’: tijdens de verplichte lockdowns van de kappers zag niet iedereen er op zijn best uit. Veel mensen zijn het nu eens met de slogan van de kappersvereniging: “Je haar zit goed als de kapper het doet”. Maar is naar de kapper gaan wel veilig? Het antwoord is: “Ja”. Zeker als je naar Hoofdzaak Nana in Ieper komt. 

De snelste manier om je weer beter in je vel te voelen? Een bezoek aan de kapper. Zeker als je kiest voor een haarvriendelijke natuurkapper zoals Hoofdzaak Nana. Want in het kapsalon in de Rijselstraat omarmen we volledig de natuurlijke filosofie. Dat wil zeggen: zorg dragen voor het milieu, voor je omgeving én voor jezelf. 

Is het veilig?
In tijden van corona vragen mensen zich af of het er wel hygiënisch en veilig is om naar de (natuur)kapper te gaan. Misschien heb je je zelf die vraag ook al gesteld. Wees gerust: je kunt op beide oren slapen.  

Volgens de richtlijnen 
Alles gebeurt volgens de regels bij Hoofdzaak Nana. We kiezen voor een veilige, hygiënische en natuurvriendelijke aanpak. Uiteraard wassen en ontsmetten we onze handen grondig. Ook al het kappersmateriaal en het interieur worden iedere keer heel goed ontsmet. 
Poetsen gebeurt met Wipe&Clean: een 100% natuurlijk reinigingsmiddel op basis van effectieve micro-organismen. Ecologisch en efficiënt dus.  

Op afspraak
Zoals altijd bij Hoofdzaak Nana werken we uitsluitend op afspraak. Op die manier hebben we alle tijd om alles te ontsmetten voor je komst, frisse handdoeken en een verse kapmantel voor je klaar te leggen én ben je zeker dat je alle tijd krijgt voor de beste verzorging van jouw haar en hoofdhuid. Kom dus zeker stipt zodat je kapsel de volledige professionele aanpak krijgt die het verdient. 

Kom op tijd
Door het uur van je afspraak te respecteren kan jij ook relaxt en op en top ontspannen zijn tijdens je knip- en haarverzorgingsbeurt. Nog meer dan anders is een salonbezoek een echt me-moment. Je krijgt een echte VIP-behandeling aangezien klanten die na jou komen je niet kunnen opjagen. Zij moeten buiten wachten. 
Genieten van een gezonde thee en een leuk tijdschrift zit er voorlopig nog niet in. Maar aangezien wij zelf vol verhalen zitten, zal je kappersbezoek nooit saai zijn. Beloofd. 

Mondmasker op
Een kleine maar belangrijke aanpassing in onze natuurlijke kapperszaak is dat we verplicht zijn om een chirurgisch mondmasker te dragen. Dat wil zeggen dat we een blauw-witmondmasker op onze snoet moeten zetten. Een herbruikbaar, stoffen (milieuvriendelijk) exemplaar mag niet meer. Jammer, maar omdat we de veiligheid hoog in het vaandel dragen, houden we ons aan deze regel. 
Wat ook nodig is, is dat je je contactgegevens achterlaat. Zo kunnen we je gemakkelijk en snel bereiken mocht het nodig zijn. 

CO2-meter
Uiteraard wassen we en ontsmetten we onze handen. En ook goede ventilatie is belangrijk. Om te controleren of er voldoende geventileerd wordt, is er in Hoofdzaak Nana een CO2-meter geïnstalleerd. Die een CO2-meter meet – zoals de naam het zelf zegt – het gehalte aan CO2  of koolstofdioxide in de lucht. We ademen allemaal koolstofdioxide uit en in ruimtes waar veel mensen zijn kan dat CO2-gehalte oplopen. Dankzij die CO2-meter kunnen we een gezonde binnenluchtgaranderen zonder dat de ramen en deuren voortdurend wagenwijd open moeten staan. Dat is comfortabeler voor jou én beter voor je kapsel want knippen met verkleumde vingers is niet optimaal voor het resultaat. 

Kortom:
Ja, een bezoek aan kapsalon Hoofdzaak Nana in de Rijselstraat 50 in Ieper is veilig én een goed idee. Maak dus gerust een telefonische afspraak via 0473/42.09.85. 
Tijdens de lockdown hebben we veranderingen doorgevoerd die een rechtstreeks effect hebben op je kapsel. Wil je weten waarom je haar en hoofdhuid nu nóg beter af zijn onder de deskundige handen van Johanna Dassonville? Bekijk dan zeker ook dit blogartikel.