Close
Je haar kleuren op een 100% plantaardige manier kan écht

Je haar kleuren op een 100% plantaardige manier kan écht

Wil je je grijze lokken aan het zicht onttrekken? Of wil je graag een nieuwe coupe? Een nieuwe haarkleur geeft je meteen een nieuwe look en uitstraling. Maar de chemische haarkleuringen zijn wel een aanslag op je haar en hoofdhuid. Gelukkig zijn er voldoende natuurlijke en plantaardige alternatieven. 

Plantaardige haarkleuringen zijn gemaakt op basis van gedroogde en verpulverde bladeren, wortels, knoppen, bloemen… Zowat alles van de plant kan gebruikt worden voor natuurlijke haarkleuringsproducten.

Als haarvriendelijke kapper omarm ik het idee om haar te verzorgen op een natuurlijke manier, weg van chemicaliën. Zowel voor mijn klanten als voor mijn eigen gezondheid is dat een veel betere keuze. Ook als je je haar wil kleuren kan dat 100% natuurlijk en plantaardig. De tijd dat je als milieubewuste vrouw of man alleen henna als natuurlijk haarkleurmiddel tot je beschikking had ligt al lang achter ons. Tegenwoordig zijn er veel natuurlijke manieren om je haar te kleuren in de kleur en tint die jij wilt. 


Troeven van plantenkleuringen


De vraag naar natuurlijke haarkleurproducten die echt werken groeit. Dat is logisch want planten zijn de beste keuze voor je haar. In tegenstelling tot een chemische haarkleuring die in het haar dringt, hecht een plantaardige kleuring zich rond het haar. 
Plantenkleuringen geven je haren een prachtige natuurlijke kleur, die je niet kan bekomen met chemische haarkleuringen. Als je kiest voor een plantaardige haarkleuring dan krijg je méér dan alleen een nieuwe haarkleur. Je krijgt er ook de verzorgende, versterkende en herstellende eigenschappen van de planten bij. 


Ook belangrijk: haarkleuringen op basis van planten veranderen nooit de structuur van je haar zoals dat wél het geval is bij veel chemische haarkleurproducten. De molecule van plantaardige kleuring zijn groot waardoor die niet opgenomen wordt in het bloed zoals dat bij chemische haarkleuringen wel gebeurt.


Werken plantenkleuringen?


Op de vraag of plantaardige haarkleurproducten doen wat ze beloven, zeg ik volmondig: ja. Plantaardige haarkleuringen werken én ze houden heel goed – zelfs langer dan chemische haarkleuringen. En ja, ze dekken zelfs volledig grijze haren.


Meer zelfs: Je ziet veel minder snel de uitgroei dan van chemische kleuren, zeker als je vóór de kleuring een grondige reiniging met klei hebt gehad.

Welke planten lenen zich voor een natuurlijke haarkleuring?

Er zijn planten die zich vooral lenen om te zorgen voor kleur terwijl andere planten kleuren én verzorgen.

De hennaplant zorgt van nature voor een oranje kleur. Henna zorgt er ook voor dat de kleur zich hecht aan het haar. In combinatie met plantaardige pigmenten van andere kleurstofplanten is het met henna mogelijk om veel meer kleuren te bekomen. 
Neutrale henna (cassia) gecombineerd met andere kruiden en planten werkt verzorgend, verstevigt het haar en geeft bijzonder veel glans aan je haren.

Indigo is een plant die het oranje van de henna neutraliseert en het haar donkerder maakt. 
Verder zijn er planten die voor goudkleurig haareffect zorgen zoals kamille en kurkuma. Wil je liever koper of roodkleurige lokken dan zijn henna, meekrap en hibiscus een goede keuze.
En voor bruintinten zijn indigo, korstmos en laurier goede planten. 


Je ziet: er is veel mogelijk. Laat gerust weten welke haarkleur jij voor ogen hebt en we gaan samen op zoek naar de juiste planten of plantencombinaties.