Close
Kies voor de krachtige reiniging van klei voor je haar

Kies voor de krachtige reiniging van klei voor je haar

Klei is niet alleen een gesteentesoort maar ook een gezondheidsproduct. Al eeuwenlang gebruiken mensen klei voor behandelingen. Misschien ken je het gebruik van klei al voor schoonheidsmaskers, maar ook voor je haar en hoofdhuid is klei een superproduct.

Er zijn in de handel meerdere soorten haarklei te vinden. Alleen als het product bestaat uit echte klei krijg je de beste werking. Echte klei zorgt voor een korrelig effect dat duidelijk merkbaar is op de hand. Een haarkleiproduct is ook dikker en zwaarder dan andere crèmes of pasta’s voor haarverzorging. Haarklei is meestal duurder dan een doorsnee haarwax of gel. Logisch, want echte haarklei heeft eigenschappen en voordelen die gewone haarverzorgingsproducten niet hebben.


Klei als detox voor je haar

Klei is een puur materiaal zonder toevoegingen maar met wél veel goede kleimineralen en een sterke reinigende werking. Zoals je misschien weet is het belangrijk dat je je haar en hoofdhuid regelmatig diep reinigt. Ons haar en onze hoofdhuid krijgen immers behoorlijk wat vervuiling te verduren: dode huidcellen, sebum, keratinocyten, omgevingsvuil (zoals rook en stofdeeltjes) en build-up. Build-up – of opgestapelde resten van talg, sebum, huidcellen maar ook siliconen uit chemische haarverzorgingsproducten – kan zorgen voor haarschade en zelfs haaruitval. Klei is dus een echte detoxkuur voor je haar.


Met de juiste en natuurlijke producten verhelp je veel haar- en huidproblemen.

Een goed gereinigde huid geeft bacteriën geen kans want dan is hun voedingsbodem weg. Zeker als je last hebt van schilfers of vet haar heb je al snel een voedingsbodem voor bacteriën. Met haarklei maak je daar komaf mee.

Haarklei reinigt grondig


Een grondige reiniging op tijd en stond is aangewezen voor een gezonde haardos en hoofdhuid. Voor een diepe reiniging van het haar en de hoofdhuid gebruik ik in mijn kapsalon altijd natuurlijke haarklei van de beste kwaliteit: bentonietklei uit een groeve uit de Périgord in Frankrijk.


Is een behandeling met haarklei nodig? Ja. Zelfs als je je haren wast met een zacht reinigende shampoo is een reinigend kleimasker geen overbodige luxe. Haarklei is trouwens ook uitstekend geschikt om je gezicht of lichaam te reinigen.


Klei en haarkleuring

Ben je van plan om je haren te (laten) kleuren? Dan is een reiniging met klei zeker aanbevolen. De kleireiniging zorgt ervoor dat er zich zeker geen siliconen meer bevinden rond het haar. In tegenstelling tot een chemische haarkleuring die in het haar dringt, hecht een plantaardige kleuring zich rond het haar. Dus is het belangrijk dat, wanneer je je haar op een natuurlijke en plantaardige manier wil kleuren, alle siliconen uit je haar verwijderd zijn. Want alleen dan houdt je plantaardige kleuring goed.
Klei doet behalve reinigen nóg iets bij een haarkleuring. Klei zorgt voor een betere kleurhechting. Door de ph-waarde doet klei de haarschubben een beetje opengaan waardoor het haar de kleur dus beter opneemt. Zo houd je je kleur veel langer.
Kortom: klei en haarkleuring horen gewoon samen.