Close
Zeg nooit zomaar haarkleuring tegen Nana’s plantaardige haarkleuring

Zeg nooit zomaar haarkleuring tegen Nana’s plantaardige haarkleuring


Er jonger willen uitzien. Er hipper willen uitzien. Je grijze haren verdoezelen. Een natuurlijke glans hebben. Er zijn veel redenen om te kiezen voor een haarkleuring. Maar er is maar één reden om te kiezen voor een plantaardige haarkleuring van Nana, maar dat is dan ook wel een heel goede reden.

De kleren maken de man, zegt men wel eens. Maar de haarkleur bepaalt wel de look. Onderschat nooit het belang van je haarkleur want het is de haareigenschap die mensen het eerst opvalt. Voor een perfecte look heb je de perfecte haarkleur nodig.

Die perfecte haarkleur krijg je niet als je thuis zelf aan de slag gaat met een potje dat je ergens in een winkel of misschien zelfs online koopt. Het effect op jouw haar kan wel eens heel anders uitvallen dan de foto op de verpakking.
Nee, als het echt goed moet zijn, dan kies je voor een haarkleuring van een professional. Over het verschil tussen een chemische haarkleuring en een plantaardige haarkleuring hebben we het uitgebreid gehad in een vorige blog.

Haarkleur op maat

Wat maakt een plantaardige haarkleuring van kapsalon Nana nu zo uniek?
Wel, met zo’n Nana-haarkleuring van plantaardige oorsprong krijg je niet alleen de perfecte natuurlijke look maar wordt er ook rekening gehouden met de haardensiteit, de haarstructuur en je haarpatroon.

Nana legt uit: “Ik hou rekening met de conditie van het haar. Dat is heel belangrijk. Op basis daarvan maak ik telkens een persoonlijke plantaardige haarkleurmengeling. De kleuren zijn altijd gebaseerd op iemands natuurlijke haarkleur. Ik kan een product klaarmaken dat het haar versterkt zonder het te kleuren. Of ik kan zorgen voor een haarkleuring die versterkt, of voor één die ook zorgt voor glans. Sommige planten zijn goed voor de haarwortel, andere zorgen bijvoorbeeld voor een optisch blekere haarkleur. De mogelijkheden zijn heel uitgebreid”.

Het is dus niet zomaar een bestaande mix die je bij kapsalon Nana op je haar en hoofdhuid krijgt. Er zit heel veel kennis en ervaring in elke plantaardige haarkleur die de haarvriendelijke kapster uit de Rijselstraat telkens met zorg maakt. “Ja, elke haarkleuring maak ik persoonlijk op maat”, benadrukt Nana. “Bij mij is een plantaardige haarkleuring dus niet zomaar een kleurtje dat je zomaar ergens in een tube koopt.”

Plantaardig en persoonlijk getest en goed bevonden
Nana zweert bij 100% natuurlijke haarkleuringen op basis van plantaardige ingrediënten, dus gemaakt van stoffen die uit de natuur komen. Omdat ze alles wou weten over het verschil en wat nu echt het beste is voor het haar en de hoofdhuid volgde Nana (dure) cursussen in binnen- en buitenland. Heel veel studie-uren heeft ze ervoor over gehad.
Daarnaast werd de zoektocht naar 100% pure kleuren haar missie. Jaren heeft ze erover gedaan om de perfecte producten en kleuren te vinden voor al haar klanten.
Van elk merk in natuurlijke haarkleuringen dat op de markt is en kwam bestelde ze bijvoorbeeld alle kleuren. Vervolgens testte ze elk kleur uit op lokjes buffelhaar uit Duitsland omdat die het meest lijken op menselijk haar.

Het gevolg van al dat studie- en onderzoekwerk? Haarkleuringen waar ze volledig achter staat. Of anders gezegd: je krijgt Nana’s grondige aanpak erbij en dat zie je aan het resultaat.
“Toen ik 25 jaar geleden overschakelde naar volledige plantaardige kleuringen waren er amper vier kleuren op de markt. Tegenwoordig is er een hele waaier aan kleuren en schakeringen beschikbaar zodat er voor iedereen wel een mooi, passend kleurresultaat beschikbaar is.
Ik zou niets anders meer willen, nu. En voor de mensen die nog zouden twijfelen: ja, met plantaardige haarkleuringen zijn je grijze lokken gedekt. Meer zelfs: een natuurlijke haarkleuring houdt langer dan een chemische haarkleuring. Nog een troef: als je je haren plantaardig kleurt of laat kleuren, dan blijven je natuurlijke haarkleurschakeringen zichtbaar. Daardoor valt de uitgroei veel minder snel op dan wanneer het chemisch gekleurd is.”

Kleurpakketten voor thuis
Wil je graag zelf je haar kleuren thuis? Dat kan. Mits je de juiste kleursamenstelling hebt: één die echt past bij jou. “Daarom zal ik nooit zomaar iemand een haarkleurpakket geven of een kleuranalyse op afstand doen”, onderstreept Nana. “Ik wil de doe-het-zelver minstens één keer op mijn kappersstoel hebben gehad. Pas wanneer ik als kapster de toestand van je haar ken en weet wat de perfecte dosering en samenstelling is voor jouw haar en het resultaat dat jij wilt, kan ik een persoonlijke, op maat gemaakte haarkleuring samenstellen om zelf thuis aan te bregen. Door de gebruiksaanwijzing op de verpakking plus de bijkomende tips die ik meegeef, kan het bijna niet verkeerd lopen”, glimlacht Nana.