Close
Kies de juiste borstel voor je haar

Kies de juiste borstel voor je haar

Als je denkt aan haarverzorging: wat is dan het eerste dat bij je opkomt? Een goede shampoo? Conditioner? Haarklei misschien? Dat draagt inderdaad allemaal bij tot een gezonde haardos, maar de basis is: de juiste borstel. Want als je je haar verkeerd kamt of geen geschikte borstel gebruikt, dan breng je ongewild elke dag schade toe aan je haar.

Met het juiste materiaal is het veel gemakkelijker om je haar in model te brengen. Daarom is een goede borstel onmisbaar. Maar je haar borstelen is méér dan alleen je haar ontwarren en in de gewenste vorm brengen. Het helpt ook om je haar en je hoofdhuid te reinigen. Door te borstelen verwijder je oud haar, dode huidcellen en achtergebleven chemische producten. Je stimuleert ook de haarvaten en de bloedsomloop door je haar te borstelen. Door je haar te kammen of te borstelen verdeel je de olie die je hoofdhuid van nature heeft over je haar en hoofdhuid. En je geeft je haar en hoofdhuid iedere keer weer een mini massage.

Haarvriendelijk borstelen
Borstelen of kammen doe je best wel met zachtheid. Als je het te ruw of te hardhandig doet dan beschadig je je haar en kan het breken. Vooral als je haar nat is, is het broos. Het is belangrijk om dan een juiste borstel te gebruiken. Want ja: kammen of borstelen doe je anders als je haar nat is dan wanneer het droog is.
Een geschikte borstel of kam voor nat haar is vriendelijk voor je haar en brengt je haar in model zonder eraan te trekken of het te beschadigen.

De paddle brush
In je kapsalon in Ieper, Hoofdzaak Nana, wordt je natte haar geborsteld met de Evo Pete Ionic Paddle Brush. Een paddle brush is een rechthoekige, platte borstel waarbij de borstelpinnen op een luchtkussentje zitten. Met een brede paddle brush kun je gemakkelijk de contouren van je hoofd volgen. Het is een heel flexibele borstel: perfect om je haar snel en comfortabel te ontwarren dus.
De Evo Pete Ionic Paddle Brush is een multifunctionele stylingborstel die past bij de duurzame filosofie van Hoofdzaak Nana. De borstel is gemaakt uit verantwoord en gecertificeerd FSC hout en natuurlijk rubber. De ionische pinnen met kogelpunt van de borstel zijn hittebestendig. Het zachte rubberen kussen verbetert het ontwarren, stylen en gaat het kroezen van je haar tegen. De borstel ligt goed in de hand en is zacht voor je haar. “Zeker als je halflang of lang haar hebt wordt deze borstel ook jouw onmisbare accessoire”, belooft Nana.

Luchtkussentje
Om je droge haren te borstelen kies je beter voor een pneumatische haarborstel. Een borstel met een pneumatische kussen, waarbij de lucht onder het kussen kan ontsnappen via een luchtgaatje, zorgt voor een gelijkmatige druk. Daardoor kun je je haren pijnloos ontwarren.
De keuze van Hoofdzaak Nana gaat uit naar de professionele pneumatische haarborstel van DUX. Dit West-Vlaamse bedrijf trekt net als Nana de kaart van duurzaamheid. In de mate van het mogelijke gebruikt DUX altijd hernieuwbare materialen zoals hout, rubber, puur varkenshaar enz…  De familiale onderneming kiest voor verantwoord bosbeheer en produceert authentieke producten gebaseerd op hernieuwbare materialen.

Voor droog haar
De pneumatische DUX-borstel heeft een handvat in gecertificeerd FSC beukenhout en het kussentje bestaat uit 100% natuurlijk kwaliteitsrubber. Deze borstel bestaat in een versie met uitsluitend sangliervezels en – voor wie dik of veel haar heeft – een versie met zowel sanglier- als polyamidevezels.
De zuivere sangliervezels, die de haren verzorgen en de hoofdhuid masseren, zijn van topkwaliteit. De afgeronde polyamidevezels garanderen een pijnloze ontwarring van de haren zonder de hoofdhuid te beschadigen.

Met deze pneumatische borstel krijgt je kapsel een natuurlijke glans en verdeel je de beschermende natuurlijke vetten op de haren tot bij de toppen.
Nana’s tip: “Gebruik deze haarvriendelijke borstel ook om de haren van je kinderen te borstelen en in model te brengen.”

Meer weten over deze borstels of ze meteen bestellen? Klik dan hier door naar onze webshop