Close
Waarom Hoofdzaak Nana bewust kiest voor kunststof flessen

Waarom Hoofdzaak Nana bewust kiest voor kunststof flessen

Hoofdzaak Nana zweert bij haarvriendelijk, milieuvriendelijk en ecologisch. Dat weet je. Toch zijn de flessen in het kapsalon plastiek flessen. “Maar niet zomaar plastiek”, onderstreept Nana. “Het gaat om gerecycleerde flessen en je kan ze bovendien laten hervullen bij mij”

Zeggen dat er veel te veel plastiek is in de wereld is een open deur intrappen. Steeds meer mensen, bedrijven en organisaties willen plastiek een halt toeroepen omwille van de vele schadelijke gevolgen voor mens, dier en planeet.

Alternatief

Als milieu- en haarvriendelijk kapsalon wil Hoofdzaak Nana ook een steentje bijdragen. Daarom kiest ons kapsalon voor hervulbare verpakkingen. Geen glas want glazen flessen zijn niet echt de oplossing voor haarverzorgingsproducten. Niemand wil glasscherven in de badkamer en bovendien zijn die breekbare, zware flessen niet handig om mee te nemen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Daarom kozen we toch voor plastiek. Maar niet voor zomaar plastiek. Neen voor verpakkingen uit gerecycleerde kunststof. Met andere woorden: plastiek afval is de grondstof voor onze flessen.

Recyclage

De flessen bij Hoofdzaak Nana zijn flessen met een goed verhaal. Net zoals wij is onze leverancier (www.gerecycledeflessen.nl) ervan overtuigd dat een groene toekomst bij onszelf begint en dat wij de wereld een stukje beter kunnen maken. Door voor gerecycleerd plastiek te kiezen, help ik er mee voor zorgen dat er iets gebeurt met al het plastiek afval. Want er is al veel te veel plastiek. Daarom kiezen we in ons kapsalon voor hergebruikt materiaal boven nieuwe kunststof. Recyclage heeft een rechtstreekse (positieve) impact op ons leven en onze omgeving.

Ook navullen

En we gaan nog een stapje verder. Bij Hoofdzaak Nana kun je je natuurlijke haarverzorgingsproducten zoals shampoo en conditioner ook laten navullen. Voor veel mensen is recycleren in de keuken al heel gewoon, maar nog niet in de badkamer. Uit onderzoek van www.letsrecycle.com in 2017 toont dat 90% van de mensen uit het Verenigd Koninkrijk regelmatig recycleren in de keuken, terwijl maar 52% hetzelfde doet in de badkamer. Nochtans kunnen de verpakkingen van bijvoorbeeld shampoo en conditioner prima hergebruikt worden. Zijn je haarverzorgingsproducten op? Kom dan gerust naar Hoofdzaak Nana. Je kan er je eigen (lege) fles laten opvullen met 100% natuurlijke haarproducten of je laat de bij ons aangekochte fles gewoon weer hervullen. Gewoon doen.