Close
Waarom je haarolie moet gebruiken voor je haar

Waarom je haarolie moet gebruiken voor je haar

Geef toe: je haar krijgt het zwaar te verduren. Je doet het in een staart. Je laat het knippen en kleuren. Je föhnt het of bewerkt het met de stylingtang. En dan hebben we het nog niet over de effecten van omgevingsvuil. Een haarboost bij tijd en wijle is dan wel op zijn plaats. Dat doe je met haarolie.

Het kan tegennatuurlijk klinken maar olie maakt je haar niet vet of slap. Integendeel: olie is juist heel goed voor je haar. Haarolie verbetert de kwaliteit van je haar en het beschermt je haar. Zeker als je een goede, plantaardige haarolie gebruikt. 

Weldaad voor het haar

Het gebruik van olie op haar is niet nieuw. In India doet men al eeuwenlang olie op het haar. Daar is haarolie een schoonheidsgeheim. In India beschouwt men mooi haar als een kroonjuweel van een vrouw. Het liefst laten Indiase vrouwen dan ook hun haar lang en willen ze dat het zacht en dik aanvoelt. Traditioneel oliën ze het in vóór iedere wasbeurt. Een zachte oliemassage is een weldaad voor het haar en de hoofdhuid, weten ze. In de Ayurvedische traditie hoort een oliemassage van het haar en de hoofdhuid er gewoon bij. Ook in Afrika en bij de Sikhs is haarolie heel belangrijk.  

Preventieve verzorging

De conditie van je haar heeft veel te maken met hoe je het voedt en verzorgt. Bezuinig nooit op een goede haarverzorging. Voorkomen is ook als het gaat om je haar beter dan genezen. 
Eenmaal beschadigd zijn haarvezels moeilijk te herstellen. Ook uitgevallen haar laten teruggroeien is niet eenvoudig. Wacht dus niet tot het te laat is. Bescherm je haar en hoofdhuid zo goed mogelijk. Dat kan met plantaardige oliën.Zeker als je de olie zachtjes inmasseert want dat stimuleert de doorbloeding.

Veel goede redenen om te kiezen voor haarolie

Haarolie gebruiken levert onmiddellijk resultaat op, maar als je een echte boost wil geven aan je haar dan moet je haarolie langer gebruiken. 
Haarolie vult namelijk tekorten aan en zorgt ervoor dat je haar en hoofdhuid vocht vasthouden. Met andere woorden: het vochtgehalte van je haar verbetert. 
Door je haar regelmatig een oliebad te geven voed je je haar. Je haar krijgt ook meer glans en wordt gladder. Met haarolie tem je je wilde haardos en geef je vorm aan waves en krullen. 
Wanneer je haar split heb je een tekort aan proteïne. Ook daar is een goede haarolie – in combinatie met gezonde voeding – dé manier om dat tekort aan te pakken.

Waarom plantaardige haarolie?

Met een plantaardige olie krijg je de beste natuurlijke verzorging van je haar. Plantaardige oliën bevatten gezonde vetten die je huid en haar beschermen. Vette plantenoliën helpen om je (hoofd)huid in stand te houden en zijn gunstig bij huidproblemen zoals eczeem en psoriasis. Haarolie kan trouwens verrijkt worden met etherische oliën naargelang het specifiek probleem.
De natuurlijke haarolie bij Hoofdzaak Nana is een plantaardige olie met een natuurlijke emulgator. Deze olie bevat veel vitamine E voor een betere haargezondheid. Onze olie dringt diep in het haar en laat zich gemakkelijk uitspoelen. 

Waarom haarolie zonder geur?

Bij Hoofdzaak Nana geurt de haarolie niet. En daar is een goede reden voor. Veel mensen zijn namelijk gevoelig voor etherische oliën. Daarom bevat de natuurlijke haarolie in het Ieperse kapsalon standaard geen etherische olie. 
Wil je toch graag een geur of de voordelen van etherische olie bij je natuurlijke haarolie? Dat kan. Samen bekijken we welke etherische olie het meest past bij jouw haar en hoofdhuid: vet haar, droog haar, roos, haaruitval, jeuk, luizen, om het geel weg te nemen bij wit haar of gewoon om de ervaring van haarolie extra ontspannend te maken. Het kan allemaal. Gewoon even vragen. 

Hoe gebruik je haarolie?

Haarolie gebruik je op droog haar. Je kan het zachtjes inmasseren en vervolgens tien minuten tot een hele nacht laten intrekken vóór je volgende wasbeurt. 

Heb je heel droog haar? Dan kun je ook een druppeltje van onze plantaardige haarolie aanbrengen op pas gewassen, vochtig haar. De olie zal er dan voor zorgen dat het vocht in je haar sluit na het wassen en draagt zo bij tot gehydrateerd haar.

Haarolie is ook aangeraden als je gaat zwemmen. Breng natuurlijke haarolie aan voordat je het zwembad in duikt. De olie op je haar vormt een beschermende barrière tussen je haar en het chloorwater. 
Haarolie is tot slot ook een must als je gaat zonnen. De olie beschermt je haar en kalmeert je hoofdhuid bij de schadelijke stralen van de zon. 
Kortom: haarolie is een must als je goed voor je haar en je huid wilt zorgen.