Close
Hoofdzaak Nana trekt volledig de kaart van de duurzaamheid

Hoofdzaak Nana trekt volledig de kaart van de duurzaamheid

Een tijdje geleden kreeg Hoofdzaak Nana een nieuwe look.  Door de verbouwingen en veranderingen is het kapsalon nog duurzamer geworden. En krijgen jonge kappers de kans om hun droom waar te maken.

Ecologisch, duurzaam en zo natuurlijk mogelijk werken: dat zijn de peilers van mijn kapsalon. Dat trek ik ook door in de inrichting van mijn zaak. Zo zijn alle kranen voorzien van spaarperlatoren, bruismondstukken die lucht toevoegen aan de waterstraal waardoor het waterverbruik van de kraan sterk vermindert.
Een lekkende boiler was het startschot van de verbouwingen die ik al langer gepland had. De twintig jaar oude boiler moest plaats ruimen voor een duurzamer exemplaar. Ik besloot dat het tijd was voor een nieuwe look voor Hoofdzaak Nana. Het kapsalon werd opnieuw geschilderd met natuurlijke verf en het atelier werd grondig onder handen genomen.


Behouden en verbeteren

De vertrouwde stoelen, klaptafels en spiegels die zo bepalend zijn voor mijn kapsalon in de Ieperstraat mochten blijven. Wel kwamen er een paar toffe tweedehandse stoelen bij om het geheel af te maken.
Ook mijn wasbakken bleven behouden. Die heb ik al trouwens heel mijn kapperscarrière lang. Wel heb ik gezorgd voor extra comfort voor klanten met nekproblemen. Mensen die last hebben van de nek kunnen vaak niet aan de wasbak liggen bij een haarwasbeurt. Door praktische neksteunen waarop het hoofd kan rusten in de wasbak wordt een was- of spoelbeurt nu ook voor mensen met nekklachten mogelijk.


Nieuw concept

Met de verbouwingen kreeg ik een ingeving. Een idee voor een duurzaam concept dat past bij de filosofie van mijn kapsalon. Wat als ik nu een stoel zou verhuren en mijn kappersmateriaal en producten zou delen met collega-kappers?
Veel jonge, startende kappers kunnen zich geen eigen salon veroorloven. Beginnen als zelfstandig kapper impliceert investeringen voor locatie, stock, producten… Door hen een stoel te verhuren kon ik mijn kapsalon optimaal gebruiken én kon ik meteen ook mijn kennis doorgeven aan jonge collega’s die ook overtuigd zijn van 100% natuurlijke haarverzorgingsproducten. Want er zijn nu eenmaal zaken die je niet leert op school maar wel door ervaring.


Win-win

Ondertussen meldden zich twee geïnteresseerde kappers aan. Zij zagen de voordelen in: niet moeten investeren in een eigen stock, meeliften op de naambekendheid van mijn kapsalon, leren van mijn ervaring en gebruikmaken van alle haarproducten en alles wat nodig is om de klant in de kappersstoel zo optimaal mogelijk te bedienen: mijn handdoeken, 100% natuurlijke kapmantels, haarspelden, neksteunen, tijdschriften, internetverbinding… We delen gewoon de kosten. Win-win dus.

Dus dankzij de verbouwingen en het nieuwe concept is Hoofdzaak Nana nu nog duurzamer en ecologischer geworden.