Close
Hoe je gekleurde lokken krijgt én tegelijkertijd je haar beschermt

Hoe je gekleurde lokken krijgt én tegelijkertijd je haar beschermt

Of het nu is om je grijze haren weg te werken of omdat je een nieuwe, hippe coupe wilt: veel mensen gaan naar een kapsalon om hun haar te laten kleuren. Of ze kiezen voor een doe het zelf-oplossing en gaan thuis zelf aan de slag met haarkleuringen. Goed idee?

Laat je regelmatig je haar kleuren? Of ga je zelf aan de slag met haarverf? Je bent niet de enige. Veel mensen hebben gekleurde haren. De meesten hebben een chemische haarkleuring. Maar chemische haarverf is wel een aanslag op je huid en haar. 

Agressief voor je huid

Een haarkleuring die chemisch is geproduceerd is behoorlijk agressief voor je haren. En voor je hoofdhuid. Ja, want je huid is je grootste orgaan. Alles wat je erop smeert, neemt de huid op. Ook de molecule van chemische haarkleuringen dringt zo de hoofdhuid binnen, zeker omdat de molecule zo klein is en makkelijk wordt opgenomen. Dat kan dan weer zorgen voor hevige reacties die je niet wilt.

Kans op haaruitval

Steeds meer mensen reageren allergisch op chemische haarproducten. Of ze hebben ervaren dat haarverf dé boosdoener is van veel huid- en haarproblemen. 
Hoe dat komt? Chemische haarkleur maakt de keratine in je haar kapot. Je haar is voor 95% opgebouwd uit keratine. Als de keratine vermindert, dan kan je je haar verliezen. (link naar je andere blog)

Beter: 100% natuurlijk

Het alternatief? Natuurlijke haarkleuring. Als je goed voor je haar en huid wilt zorgen is 100% natuurlijk de beste keuze. In mijn kapsalon ga ik zelfs nog een stapje verder. Ik ben een natuurlijke én bewuste kapper. Dus ik kies voor duurzame verpakkingen, scheid het afval, gebruik zonne-energie en werk waterbesparend. En ik werk uitsluitend met 100% natuurlijke producten. Of wat dacht je? ?

Let op

Veel mensen zijn lang op zoek naar een 100% natuurlijke haarkleuring vooraleer ze mij en Hoofdzaak Nana vinden. Helaas zijn er veel haarproducten op de markt die niet volledig natuurlijk zijn. Ook al staat er ‘natuurlijk’ op de verpakking.
Mijn tip: bekijk een product kritisch. Een groene verpakking wil nog niet zeggen dat het een groen of natuurlijk product bevat. 

Ook de vermelding ‘bio’ of ‘zonder ammoniak’ is nog geen garantie voor een natuurlijk haarproduct. Dikwijls vervangt men ammoniak door ethanolamine of tri-ethanolamine: geurloze producten met dezelfde werking als ammoniak. Niet goed dus.

Kijk goed naar de ingrediënten

Bekijk of vraag de ingrediëntenlijst op: daar heb je recht op. In natuurlijke plantaardige haarkleurproduct zitten alleen maar natuurlijke ingrediënten. Dat wil zeggen: gemaakt van stoffen die uit de natuur komen. Je vindt er dus enkel Latijnse namen van planten.
Wanneer je haarverf moet mengen met een activator, dan heb je te maken met chemische haarverf. gaat. Natuurlijke haarkleuringen meng je met water. 

Wil je meer informatie over de voordelen van natuurlijke verzorgingsproducten en haarverf? Stuur dan een e-mail naar info@hoofdzaaknana.be