Close
Corona en Hoofdzaak Nana

Corona en Hoofdzaak Nana

Begint je haar er door de coronamaatregelen onverzorgd uit te zien? Wil je iets doen aan je haaruitgroei? Je bent niet de enige. Doordat een kappersbezoek er niet meteen in zit moet je zelf je haar de beste zorgen geven. En dat valt nog niet mee, zo blijkt.

Eerst mochten kapsalons wel nog openblijven omwille van corona, toen was er onduidelijkheid en verwarring, en toen moesten de kappers de deuren verplicht sluiten. Ook Hoofdzaak Nana houdt de deuren gesloten.

Doe-het-zelfpakketten
In de eerste week was ik druk om alle klanten op bellen en alles administratief in orde te brengen voor het personeel en de aanvraag van de sluitingssubsidie rond te krijgen. Ook al mochten de klanten niet meer naar het salon komen, toch wou ik mijn klanten niet aan hun lot overlaten.  Ik zocht en vond oplossingen om mensen te helpen. Zo stelde ik op maat gemaakte kleurpakketten samen waarmee mensen thuis zélf hun haar konden kleuren. Een handige gebruiksaanwijzing kon hen op weg helpen. Wie het niet zag zitten om zijn of haar haar zelf thuis te verven maar die wel een manier zochten om de grijze haren te verdoezelen, hielp ik aan alternatieven. Met een 100% natuurlijke haarmascara hoeft niemand er slecht uit te zien. Ook niet in coronatijd.

Meer helpen
Toen duidelijk werd dat het coronavirus geen eendagsvlieg was, ondervond ik dat meer mensen nood hadden aan info en hulp bij haarverzorging nu ze niet terechtkonden bij hun vertrouwde kapsalon.
Natuurlijk kun je Hoofdzaak Nana volgen en bereiken via Facebook en Instagram maar ik wou méér. Daarom ben ik de mogelijkheden gaan onderzoeken om te bloggen. Om met andere woorden artikels te delen over haar, haarproblemen en veelgestelde vragen over haarproducten.

Bloggen over haar
Dat er veel onduidelijkheid en gebrek is aan kennis over de juiste haarverzorging en natuurlijke haarproducten wist ik wel. Alleen was er nooit de tijd voor om die allemaal op een structurele manier te beantwoorden op sociale media, op mijn website of via een nieuwsbrief.
Hoogtijd om daar verandering in te brengen.
Al bloggend kan ik de vele vragen, die ik langs allerlei kanalen krijg, beantwoorden zonder dat ik iedereen een apart e-mailtje of bericht moet sturen. Door te zorgen voor blogartikels kan ik nu iedereen daar naartoe verwijzen.

Alle vragen overzichtelijk beantwoord
Nu neem ik de tijd om de vele kennis en ervaring over haarproducten en haarverzorging die ik door de jaren heen heb verzameld, overzichtelijk te bundelen.
Wat is het verschil tussen traditionele en natuurlijke haarproducten? Hoe kun je chemische van natuurlijke haarverzorgingsproducten onderscheiden? Wat is keratine en waarom is dat zo belangrijk? Wat is de impact van verschillende producten op huid en haar? Hoe kan je zorgen voor beter, mooier en gezonder haar en tegelijk ook voor het milieu? Waarom doe ik wat ik doe? Wat is de missie en drijfveer van Hoofdzaak Nana?
Deze en alle andere vragen die te maken hebben met haarverzorging komen aan bod in mijn blog. Beetje bij beetje voeg ik artikels toe.
Want in deze bijzondere tijden maak ik ook bewust tijd voor verstilling, trager leven en aandacht.

En verder?
Ik geniet heel sterk van de vogeltjes die ’s morgens bij het ontbijt aan mijn raam eten. Ik kan lang kijken naar de reeën op het veld. Ik waardeer de stilte en kan ervaren hoe het ooit geweest moet zijn in autoloze tijden. Elke dag maak ik wel een wandeling door het mooie Heuvelland. Daar kan ik zo van genieten.
En wat doe ik verder als kapper zonder werk? Ik doe mijn best om mijn huis op orde te krijgen en ik lees. Kortom: ik doe de dingen die er anders niet van komen. En ik zoek en vind alternatieve manieren om mijn volgers en klanten te helpen bij een gezonde haarverzorging. Want dat blijft nog altijd mijn passie.